Tilbakemelding fra et beredskapshjem

(Brev sendt til Anne i Omplassering Vest 3. juli 2005)

 

 

Jeg har hatt ganske mange hunder ute hos meg. Dette er så utrolig givende og lærerikt at det er en fryd. Noen hunder er "rampete" og udresserte, noen godt "setlet". Alle med ulike personligheter og vaner.

 

Alle hundene har blitt tatt vel imot av Hedda. Hun har også vært til god hjelp under trening av hundene, spesielt hunder som er dårlig sosialisert med andre hunder. Hun har et godt kroppsspråk og er lett å lese. Hun finner seg ikke i "utidig" oppførsel, da blir de unge satt på plass så det suser. Derimot, hvis hundene oppfører seg skikkelig i hennes øyne, så kan hun leke med dem i timesvis.

 

Hedda

 

I fjor sommer hadde jeg vårt første valpekull hos meg. Da fikk jeg oppleve gleden ved å se 7 små nurk komme til verden og følge dem videre til leveringsklar alder.

I denne tiden var også Marco til Christel på ferie hos meg, så til tider var det ganske fullt. Heldigvis var det fint vær slik at vi var mye ute. (10 hunder inne var litt i drøyeste laget for Arild)

 

Marco, Hedda og Sheila

 

 

Alle hundene som har vært innom oss legger seg som spikret på minnet:

Det var Bono som lå under bordet å stønnet når vi spiste pizza i stuen. Han prøvde tydelig å vise med hele seg at han ikke var der.... Marco som selv etter lange turer stresset og vandret rundt i huset i timesvis uten at jeg skjønte hvorfor, - før Hedda fikk løpetid...  

Rico som bjeffet 1 helt døgn i strekk, -jeg ble nærmest krakilsk før han ga seg...

 

Bono

Deilige Sasha som var på fluejakt i gresset....  

Dina som elsket å stå på ryggen til Hedda for å få oversikt....

Pondus som spiste opp alle stueplantene mine, - i løpet av 1 natt....  Lady som kom inn med pelsen i en eneste stor floke, - klippet henne i mange, mange timer før hun endelig kunne løpe å kose seg uten å ha det vondt...    

Matvraket Sheila som fant ALT i huset som var spiselig...

Lizzy som forsvant for meg, - fant henne etter en god stund da hadde den lille knerten bare hoppet inn bilvinduet som sto åpent, - hun ville jo bare ut på kjøretur....  

Herlige Sanko som elsket ungene i nabolaget... Sissy som plasket i vannkanten for å prøve å fange en fuglefjær... Sara so

m løp som en virvelvind rundt i stuen, for så å kollidere med altandøren som akurat var lukket igjen....

Dennis som logret med hele (den korte) kroppen når det var noe på gang....  

Lille nusselige Bamse som lekte med nisseluen til ungene, og elsket å bite i Arild sine tær.....

Goggen som elsket å ligge ved beina mine....

 

Oliver som la seg flat på Jørgen (New Foundlender), og bare tronte der med alle sine kilo, mens Jørgen ropte på hjelp......  Colin som var tussete etter baller....  Lille, rolige Bambino som etter et bad ble som en tussete valp igjen.....  

Gamle gode Sakko som desverre måtte avlives pga altfor dårlig stell fra tidligere eier...

Pinto som føk rundt som en rakett, - hele dagen...

 

Og sist men ikke minst: Lille deilige Missy som stjal mitt hjerte.....  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Sol sommer og badeengelen Jølle på besøk....

 

 

De siste dagene har det vært et aldeles nydelig vær og dette har vi utnyttet til gangs. Jørgen, Sondre, Hedda, Jølle og meg har tilbrakt de siste dagene ute i holmene. Vi har stukket avgårde tidlig på formiddagen og kommet hjem ut på kveldingen.

Jeg var litt spent i starten, for Jølle som for tiden er hos oss har ikke vært i båt tidligere. Han har heller ikke badet tidligere.

Dette har gått over all forventning. Han er til å med tryggere enn Hedda i båten. Jeg fant fort ut at hvis det var noe Jølle ikke var, så var det en pyse i båt. Han storkoser seg når han få stå på båtripen å kikke på bølgene som fyker forbi.

 

Måtte riktignok ha ham i bånd i starten da jeg ikke var trygg på om han ville hoppe på sjøen eller hva...

Hedda som tidligere måtte bæres ombord i båten, hopper nå frivillig opp i båten etter å ha sett på Jølle. Heldigvis for meg, for det er utrolig hvor tung hun kan bli når hun ikke vil noe.....

 

Nå koser begge hundene seg når vi suser avgårdet, - retning: vårt sommer paradis..

 

          

Den første gangen Jølle var ved sjøen for å bade så var han litt skeptisk. Han plasket litt forsiktig med beina, og våget han seg ikke helt ut i vannet. Etter en stund så prøvde han på en klosset måte å gå OPPÅ vannet med forlabbene, ble nok litt fornærmet når vi lo av ham.

Det var litt av et syn.

Nå, etter et par dager er han derimot blitt litt av en racer når det gjelder badingen. Han stuper uti, og jo mer plasking og bølger, jo bedre. 

Han svømmer som en fisk og elsker å løpe om kapp med Hedda i vannkanten. Hvis noen kaster en pinne ut i vannet så har de et skikkelig kappløp ut for å hente den.

 

  

 

Når vi er ute å går tur så er Jølle stort sett løs. Han kommer på innkalling, og han er flink til å følge med hvor jeg er. Han er kjempeenkel å ha med seg alle steder. Han er utrolig sosial og god hund med kjempepotensiale. Vi har hilst på masse folk, både gamle og unge. Han trives godt sammen med unger og er helt unik når han leker med små barn. Vi var også en tur å kikket på agility en av dagene, der var det masse hunder, men dette vippet ham ikke av pinnen.

 

Noe av det beste Jølle vet er å kose. Han er en skikkelig kosegutt. Hvis jeg setter meg ned på bakken til ham så legger han potene på skuldrene mine og gir meg masse våte susser, og for liksom å være ekstra god så smånapper han meg i øreflippene. Massage er også deilig, han sovner som en stein når han blir massert.

 

 

 

Nå har Jørgen og Sondre skoleferie, de liker derfor å ligge å dra seg lenge om morgenen. Men Jølle mener ikke det samme. Når han mener de har lagt lenge nok så hopper han opp i sengen til dem og vekker dem med mange skikkelige våte susser.

Han mener også tydelig at det er hans jobb å vaske kaninene. Han kan sitte lenge å bare kikke på dem, men når de kommer bort til ham så bare MÅ han slikke.

 

Katten derimot har ham gitt opp for lenge siden. Hun er så sur og gretten at det ikke går ann.... Jølle har prøvd alt, han henter baller, papirlapper mm. uten at katten bryr seg i det hele tatt. Han har rullet seg rundt, han har hoppet og han har lagt seg flat. Ikke tale om, katten vil ikke leke. Hun stirrer bare surt en annen vei, eller freser hvis han kommer for nære. Maten hans stjeler hun også, så for Jølle er det bare å vente på tur.

 

En utslitt Jølle tar seg en høneblund

Sondre, Jørgen og Hedda

 

Badenymfen Hedda

 

 

Jeg koser meg som du vel skjønner. Det er ikke alltid det går så knirkefritt som med Jølle. Været er nydelig, livet er deilig og heldigvis er det overskyet i dag, slik at skuldrene mine som har en lettere nyanse av lilla får hvile.

 

Klem fra en noe solbrent Mette som koser seg grønn i sommerværet sammen med Jørgen, Sondre, Hedda og Jølle.

Kommer dere snart eller..?